SAYA SAYANG MAK DAN AYAH SAYA

Friday, 22 April 2011

BACA TAW! kalu xnak baca cuba la baca. kompom rasa nak bakor je.!

HEHE!

today is FRIDay..
 TOMORROW IS saturday..
saturday is the best day?!!!

hehe..


now i would like to call the principal of SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN JENIS MURID2 NAKAL DAN TAK RETI BAHASA. to give a speech ..


terima kasih kepada pengkerusi majlis..penmeja2.. pemadam2 hitam dan tenaga pengajar yg bertungkus lumus dlm ini SEKOLAH..

sudah tersedia maklum,, sekolah kita  telah menjadi johan dalam acara TIUP BELON SAMPAI PECAH, ACARA TARIK GUNI BERGANTI, dan ISI AIR DALAM BTOL 200 METER BERGILIR2..

sy selaku pengetua dan naib pengerusi AJK kelab kita bakor je.. ingin mengucap TANIAH kepada murid2 yg telah mengharumkan nama sekolah di persada daerah..

oleh itu,, sy dengan rasa hormat dengan berasa sedikit takbur untuk memanggil para pemenang yg mengharumkan nama sekolah.. kita mulakan dengan TIUP BELON SAMPAI PECAH.. di minta wakil untuk naik ke pentas,, MOHAMAD HASSAN BIN JABIT.  dari kelas 5 kaki ku dibibir mu.. (kkm)
ACARA TARIK GUNI BERGANTI .. CIK PIAH CIK KIAH..4 mayat mu di bahu jalan (mmb)
selebihnya kita sampai kan hadiah to tahun depan. maklumla sekolah kita xad bajet..
 oke.. mereka akan menerima hadiah perupa SPAN cuci kereta berserta SHMAPOO CAP IKAN LAGA,
dan chokie2 tajaan kedai mutu samy yg berhampiran kubur. berikan tepukan..

selain itu sy jugak ingin mengumumkan.. pelajar terbaik kita yg mendapat keputusan cemrlang dalam ujian memandu . pmr dan spm..

pada tahun ini.. peratus pelajar PMR kita mendapat rangking yg ke 120 dari 121. so taniah!
dan tidak lupa jugak. SPM agak membanggakan seorng pelajar kita telah berjya memboloskan diri untuk tidak megambil peperikasaan. taniah... sokongan anda amat dihargai..

nampalnaya waktu tidak mengizikan ..
kita bersurai!
kita jumpa isnin minggu depan ..

majulah sekolah untuk negra!









...........^________________^.............

Monday, 18 April 2011

CINTA PANDANG PERTAMA part 3

DI kawasan bernama PULAI JAYA di daerah mana2 je.
teletak rumah kedua aku ..

(di dalam bilik)

aku pun terus menaip nama dia.. dekat FB ..
aku masih ingt nama panjang dye.. iaitu __________...

aku pown duk usha2 pic yg ad dlm FB uw..
tapii syg.. kehadiran kekasih lama mu dtg kembali mengenang cinta dahulu...!!!!

eh3! ternyayi plak! aduyai pun!!!

tapi pun aku belum menjumpai dia pun..
errr.. susa  gak r aku nak cari dye dlm FB niy..
maklum la nama dye agak2 nak  special skit..mcm tuan dye la.. special gitoo..! mak  habaq mai!! 
so proses mencari agak merumitkan dan menyebabkan kepala ku semakin runsing dan berputus asa..

tetiba!!!!.. terdengar lagu dari kumpulan apa ntah!!! 
terkeluar lirik niy dan menyebabkan aku makin semangt!!

'' jiakau kau fikirkan kau boleh.. kau pasti boleh melakukan..
jika kau fikirkan ragu2 usaha mu tidak menentu!''


tapii xjumpe jugak! bak kata kwan aku. '' tunggu pas ceroh''

di akhir FORM 5. pelajar2 sibukan diri untuk menghadapi peperiksaan SPM.
dimana aku je yg nak xnak amik tahu pasal SPM.( menyesal woo)..

selepas spm..
aku try r carik dye using sahabat dye..
nak taw pew jdik?!!!
adkah aku jumpe!!!!!!



to be continue...

ish3 asyik continue je.. bosan sungguh!!!!!!! lepuk kunk!! errr!!

YES! AKHIRNYA !!
penantian aku selama 6tahun berhasil.. yahooo!!!!!!
aku jumpe dyE!!!!!!!!

GEMBIRA NYA !!!
rasa nak lompat2 pown ad.. biar pown tyme uw aku lompat2.! HAHA
ak dengan muka confident troz menekan button ADD FREIND!
tapii!!!!!! nak taw pew jadii! line putus plak!!!! aduyai!!!
 aku bengang tol la dgn CELCOM NI!!
aku pown connet r balikk!!!

aku pown dgn muka bertambah confident!! ad ADD FREIND!
tetiba!!!!.............!!!!!!!!!!!!!!


apa yg belaku???
 hoho

teruskan mengunjungi blog ini!
HAHAHA!!!

jahat!.. =pppp

sabor ea kekngkawan! bukan xnak sambung tapii masa yg diperuntukan da habisss la.. =((
sory!!!!!!!!! niy sume salah usop wilcha! hehe

kite bakor je! ~ ~ ~



Sunday, 17 April 2011

CINTA PANDANG PERTAMA part 2

HALO2!!! KOPI KO OR MILO?


ish3.. sejak2 kebelakangan niy kepala aku sgt runsing errr..
xtaw la kenapa eak. mungkin bnyk sgt pikir pasal cinta yg tak kesampaian kot HAHA!
 KECIK2 DA PANDAI.. ( tyme aku runsing niy masa SI 'dye' da  p skola lain)

aduy! mcm mana eak nak jumpa dye! agak susah jugak la..  aku bersekolah di salah sebuah sekolah di BESERAH. hihi. bio pun kat sana ad satu skola je. haha saja wat gimik..

HARI ORENTASI pelajar form 1..

aku ditempat kan kelas KRK bukan kelas pendidikan khas oke! but (KELAS RANCANGAN KHAS)
budak2 yg best2 je masuk kelas niy.. HAHA maklum la dari dajah 1 membawa ke dajah 6 xpenah dapat keiktirafan yg sedemikian rupa. HAHA..

kat dlm kelas uw an ad kwn si 'DYE' niy,,
di shortkan story.. aku pun tnya la kat si beliau niy.. tercetusnaya dialog sebegini..

di meja belakang berhampiran dengan cermin bersebelahan tong sampah yg dipenuhi dengan kertas2 peperiksaan..

ZIRUN :- OIT2..aku nak tnye soklan ley x??

SI BELIAU :- apakah soklan yg hendak di kemukakan?? memang aku niy tempat pertanyaan..

ZIRUN:- hmm kau niy kawan kepda kwan kau an? HAHA

SI BELIAU :- ???  Mende pew yg kaw merapu di ha? kau sakit pE? p telan penadol 4 papan uw.. kompom
                      kaw ley stay dlm umah gelap. hihi

ZIRUN:- agak kurang ajar jawapan kau! xla.. aku just nak taw.. kau kenal an dia?( nama dirahsiakan)
              aku nak taw sgt pasal dia.. sejak kita da meningkat remaja niy.. memang xMUNGKIN la aku  
              BOLEH jumpe dye..    
              dye da la skola lain.. rumah dye da la aku xpenah amik taw.. pastoo tyme skola rendah uw nak          
              cakap memang x penah la..kalu bley kaw story2 r skit..aku nak taw jugak..

si beliau niy dgn muka selamba tnpa rasa segan dan silu troz bukak cite..

SI BELIAU :- mcm niy .. balalalalalalalalal...pot pet pot pet..betul..
                      balalbbablalblbal hashim!(bersin).... bal lalala... kau suka dia ea..??
                     blalalala lalallilililili tanplooom!!!!!  vrommmmmmmm...pssssssss..hahaha..tototototo SI DYE..
                    hihi balh3 memang comel pon..
ZIRUN :-  OH MCM to character dia.. baru aku taw,, ish3! xper.. satu hari mesti aku dapat jumpe dy blik!!    
                hhihi..

SI BELIAU :- so? kau nak tunggu dia ke? kau tunggu la sampai kau lebam. da lebam pon belum tentu kau
                      dapat dia.. HAHA
          

                  kringgggggg!!!! kring!!!!!!! kriiinggggggggg!!!!!!!!
*bunyi loceng memecah kesepian dlm kelas.. waktu rhat bermula.. hihi..

__________________________________________________________________________________
 DENGAN berbekalkan nasi yg telah digoreng bersama air sirap di tgn.. ku bergegas ke kantin sekolah dengan tujuan berebut untuk memiliki kentang goreng yg digoreng dengah rapuh.. yumy! sodap eden ckp!

* xad kene mengene pun.. ??? *

tahun demi tahun..
 aku pun berpindah la ke JOHOR BAHRU,
harapan untuk jumpe dia memang agak2 tipis..nipis..habiss,,,!

tyme uw.. ad la kwan aku kat sini.. suruh buat FACEBOOK.
dye cakap bley cari org yg kita jumpa..
hihi..
aku pon ape lagii dengan berbekalkan ilmu didada troz mengONkan computer di cc..! hehe
aku pon buat la akaun FB...
dalam masa 1minggu aku dah pandai bermain dgn benda jadah niy..  1st person yg aku type untuk dicari .. si dye la.. tapiii.....

adakah aku jumpa?
adakah dye terima aku sebagai kawan..
adakah dye masih kenal aku??

to be continue.....

CINTA PANDANG PERTAMA

CINTA PANDANG PERTAMA

Hye..

da lama aku tak update blog aku..
 penat, runsing, pening , sakit hati , kecewa ,gembira , sume niy datg dlm hidup aku..
to la hidup aku berseni..

Hari ini ari khamis.. kat sini aku nak cerita tentang cinta pandang pertama AKU..bak kata mat salleh FIRST SIGHT
citenya.. pada  12 tahun..(belum baligh lagii) huhu

dulu aku sekolah balok dekat2 ngan kawasan balok r..HAHA
aku niy kelas 6 neptune.(kelas no 3)   ..              
















SATU hari to aku ad la jln2 kat kelas budak2 pandaii iaitu 6neptune..
wow! bederau darah wa cakap lu..maklum r budak pandai2..aku niy biasa2 je. mana layak nak berkawan dgn diaorg..nak tegur pergh..agak2 xlayak la..
masa aku jalan2.. ak nampak la sorang perempuan yg cantik molek.. kecik je org nye..
tetiba jantung aku dup dap.. rasa lain mcm.. rasa malu.. segan .. suke.. ntah la pe perasaan aku..memng xpenah aku rasa perasaan yg macm ni ..
 aku pown duk la tenung dye ary2.. duk usha2.. yg paling kelakar aku sngp p skola tyme demam semata2 nak tengok dye.. kritikal betol budak niy!~ haha

aku dulu punya la selekeh tahap gaban .. da la boyot..!
demi dye aku sngp p beli minyak rambut..tali pinggang ..bedak..AHAHA..
konon nak kemas2 la nak jadii pecinta wanita..bla la! haha
ak p skola x sah x wanggiie.. habis bapak aku punye perfume aku rembat..
sampai je skola aim aku tandas..koz nak tengok rambut.. ! rambut aku dulu ala2 ac mical tyme 4U2C .. belah tengah..hehe

aku pown terus la lalu depan kelas dye.. duk perhati kan dye..
mybe dye xperasan aku.. hmm   ( T_T)

3bulan ..


tyme niy da habis UPSR..
cikgu rokiah ad wat rombongan ke MELAKA..
haha tyme niy aku dapat taw yg dye ikot sekalii..
sukenyew aku tyme uh!!!!!!!















....
aku pe lagii.. usha la..
ak follow je dye p mana2..
haha!
last2 dapat aw..
dapat MALU,
hahaha
...............

sedih btol la.. xper..tyme uh ak cakp.. '' satu hari t aku akn dapat kan kau''
niy janji aku..

err aku dapat ke dye??
adakah aku jumpe dye lagii??

to be continue...